Welkom


Wie zijn wij


Onze Newfy's


Pups

Nesten

Foto's

Nieuws

links

Contact

Dierbare herinneringen

 

 

 

 

 


Welkom bij de Kennel van de Drentse Beren
 

Wij zijn Henk en Erna Knol wij  hebben 2 kinderen, een dochter Desiréé en zoon Michael. Ons huisje staat in een mooi dorpje dat de naam Hollandscheveld heeft. Dat dorpje ligt in de bosrijke provincie Drenthe.

Wij zijn liefhebbers van grote honden. We zijn begonnen met een landseer toen kwam Anouk onze Sint Bernard van inmiddels al weer 10.5 jaar. Toen we er nog een hond bij wilden hebben we hebben we echt behoorlijk zitten wikken en wegen. Wordt het weer een landseer, een sint Bernard of toch een ander ras. Uiteindelijk zijn we voor een ander ras gegaan, de Newfoundlander de gentel man onder de honden..

Onze eerste Newfoundlander is een prachtige bruine newfoundlander dame geworden, haar naam is Danaï, een mooie bruine beer .Onze bruine beer komt uit de kennel van Asbjorn. Haar moeder is Djenn van Asbjorn en haar vader is Focus Berenbont. Met deze dame is het allemaal begonnen. We zijn met haar naar shows gegaan en dat is een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden. Toen kwam de gedachte om zelf een kennel te beginnen.

De kennel naam spreekt voor zich "van de Drentse Beren"
Hoe we er op zijn gekomen? We wonen in Drenthe en de Newfoundlanders zijn beren en zo is de kennel naam ontstaan.

Ze zeggen wel eens als je met één Newfoundlander begint komt er vanzelf wel één bij, nou daar kunnen we ze gelijk ingeven. We hadden er al snel een mooie zwarte beer bij, haar naam is Kaya. Kaya en Danaï komen uit de zelfde kennel. De moeder van Kaya is Djubilee Djuba van Asbjorn haar vader is Atilla Gabör van Borghende. Deze twee beren zijn nichtjes van elkaar.

Toen het virus eenmaal toe was geslaan kriebelde het al snel om ook nog een derde te nemen. Dat is Hera van Asbjorn geworden, haar vader is Atilla Gabor en haar moeder Djenn van Asbjorn. Zij is een halfzusje van Danai en Kaya.

Met deze drie dames die allemaal uit de kennel van Asbjorn komen zijn we onze kennel van de Drentse beren begonnen

Inmiddels hebben we al wat nakomelingen rondlopen en is het virus in alle hevigheid losgebarsten.
We hebben zelf 5 nakomelingen, Bibi, Bayka, Kane, Clancy en Dalana. Kane doet het super op show, is helemaal getest en gezond bevonden. Hij wordt ingezet als dekreu. We hopen dat hij zijn prachtige karakter en gezondheid doorgeeft aan zijn nakomelingen.

Heeft u vragen over onze honden en of pups, neem dan contact met ons op.

Telefoon: 0528-341918
E-mail   : info@vandedrentseberen.nl

Wij fokken volgens de regels van het NNFC en hopen zo goed mogelijk gezonde pups op te wereld te zetten